Case

Kabost

Kabost is de exclusieve verdeler en promotor voor België van Atomic High Energy en zopas ook van Salitos, een snoepbier met laag alcoholgehalte. Sinds 2007 werkt Kabost met The Invoice Managers, powered by CashflowByWeb®, voor de opvolging van de debiteuren. Deze applicatie laat toe op een gestructureerde manier via internet over het betalingsgedrag van de klanten te communiceren.

“Sommige klanten wachten op een betalingsherinnering om te betalen.”

Crist'l Kuylen

Kabost

Snellere betaling van facturen

Crist’l Kuylen: “Wij zijn administratief maar een beperkte groep die best wel weet wat te doen. Voor het secuur en gestructureerd opvolgen van de debiteuren hebben we echt te weinig tijd. Daarom wilden we een test doen met The Invoice Managers, powered by CashflowByWeb®. Het is altijd moeilijk om gewoonten te veranderen maar we stelden wel onmiddellijk resultaat vast. Klantencommunicatie via CashflowByWeb® heeft er op korte termijn voor gezorgd dat het betalingsbedrag van onze klanten aanzienlijk sneller verloopt. Vroeger betaalden onze klanten gemiddeld op 75 dagen na ontvangst van de factuur. Vandaag is dit gemiddeld 37 dagen, op factuurvoorwaarden van 30 dagen. Dat is een enorme verbetering. We hebben het contract met The Invoice Managers dan ook vernieuwd.”

Klantenrelatie hoog in het vaandel

“Wij voeren de uitgaande facturen in en punten de betalingen nauwkeurig af en laten het verdere opvolgingsproces over aan The Invoice Managers. Het merendeel van de klanten reageert vrij onmiddellijk op de betalingsherinnering. Oorspronkelijk waren we er niet gerust in. Wij zijn een familiebedrijf en hebben een zeer hechte band met onze klanten. We vroegen ons af of we die relatie niet zouden verstoren door sneller te laten communiceren over vervallen facturen door een externe partij. Maar onze vrees is totaal ongegrond gebleken. Sommige klanten wachten gewoon op een betalingsherinnering om te betalen.”

Wilt u ook dat úw facturen sneller worden betaald?

Neem contact op