Case

dynamoo.biz

Al meer dan acht jaar doet communicatiebureau dynamoo.biz een beroep op The Invoice Managers, powered by CashflowByWeb® voor het opvolgen van uitgaande facturen. Met resultaat: het aantal dagen klantenkrediet is met ruim 20% afgenomen!

Dynamoo.biz, gevestigd in Lier, is een all-round communicatiebureau dat een totaalpakket aan services (van drukwerk tot e-marketing) verleent. Daarnaast is dynamoo.biz ook de uitgever van het uiterst succesvolle maandblad kmo-insider, gericht op de B2B-markt, van kmo-starter – een jaargids voor startende ondernemers – en van het halfjaarlijkse reportageblad Ambassadeurs, dat hoogwaardige content biedt aan een publiek dat meerwaarde zoekt in het leven. Alle drie de publicaties verschijnen zowel in print als online.

Het spreekt vanzelf dat al deze activiteiten een behoorlijke stroom uitgaande facturen genereren, die liefst op tijd worden betaald. Om dat te stroomlijnen koos zaakvoerder Patrick Moens voor The Invoice Managers, powered by CashflowByWeb®.

“Totale ontzorging bij het opvolgen van uitgaande facturen.”

Patrick Moens

Zaakvoerder, dynamoo.biz

Combinatie van geautomatiseerde en persoonlijke opvolging

“Eén van de grote voordelen van deze samenwerking is de, als het ware, totale automatisering van het invorderen via CashflowByWeb®. Elke factuur, die wij via CashflowByWeb® per e-mail uit-sturen, wordt gemonitord door het systeem. Op in te stellen momenten gaan er automatisch rappel e-mails de deur uit. Wanneer de betalingstermijn is verstreken, en de geautomatiseerde opvolging niet tot resultaat leidt, nemen The Invoice Managers telefonisch contact op met de klant om de zaak te bespreken. Vaak levert dit resultaat op. Zo niet, dan hoef ik enkel een OK te geven zodat er een aangetekende brief of geregistreerde e-mail vertrekt met een aanmaning om te betalen.”

Daling van het aantal dagen klantenkrediet

“Ook voor de volgende stappen kan ik volledig op The Invoice Managers rekenen. Het aanstellen van een advocaat of het opstellen van een afbetalingsplan, zij voeren deze taken uit en houden mij op de hoogte via het systeem. Een ander voordeel van deze automatisering is dat alles goed digitaal is gedocumenteerd. Het loggen van de files, het bewijs van de downloads, de tracking van de rappels per e-mail, … vormen een sluitend juridisch dossier waarmee de advocaat aan de slag kan. Ook administratief zit alles meteen goed. Door hun ruime ervaring en expertise kunnen The Invoice Managers ook proactief te werk gaan. Ze wijzen mij op bepaalde feiten en geven mij advies gericht op het zo snel mogelijk innen van de facturen. Eigenlijk zijn ze een echte sparring partner voor mij op het vlak van debiteurenopvolging. Mét aansprekend resultaat: sinds wij met The Invoice Managers werken is het aantal dagen klantenkrediet met ruim 20% afgenomen.”

Wilt u ook dat úw facturen sneller worden betaald?

Neem contact op